Bozokbağ Gezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarihi Gelibolu Yarımadası Kabatepe Kumlimanı'nında kurulan aile bağları Bozokbağ, yetiştirilen üzümlerin en doğru şartlarda şaraba dönüştürülmesi amacıyla kaliteye odaklı bağcılık teknikleriyle geliştiriliyor. Kuzey Ege ve Marmara Denizleri arasında kalan bu bölge, denize yakınlığı, iyotlu ve reçineli havası, killi toprak yapısı ile güçlü teruar özellikleri taşıyor. 2003 yılında kurulan, 700 dönüme ulaşan bağların güçlü teruar özelliği ve tarihi dokusu, bu bölgeyi bağcılık için tercih edilen önemli şarap yapım merkezlerinden biri konumuna getiriyor.

Toprak, güneş, rüzgar, insan… Asmaların gelişiminde bir bütüne doğru vazgeçilmez unsurlar. Bozokbağ, kurulduğu günden bugüne, hiç ara vermeden büyük sadakatle yöre köylerinden gelerek, yaz kış demeden bağlarda çalışan onlarca kadının büyük emek verdiği on yaşındaki çocuğu gibi.Her bir bağbozumu ve kış budaması onlar için ayrı bir heves, ayrı bir heyecan.

Bağlarda uluslararası variyetellerden kırmızı üzümler, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petite Verdot, beyaz üzümler; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rosanne ve  Marsanne yetişiyor. Bağların kurulması, Fransa Mercier Nursery’den ithal edilen sertifikalı asma köklerinin uzmanları tarafından dikimi ile başlamış, ilk üç yıllık gelişmelerinde hiçbir kimyasal ve suni gübre kullanılmayarak, köklerinin gelişimi ve güçlenmesi doğal olarak sağlanmıştır. Sertifikalı asma köklerinden Merlot klonları Petrus klonlarından seçilmiştir. Dört mevsimi kapsayan bağ bakımı disiplinler geliştirilerek titizlikle sürdürülmektedir. Bağ ekibi, ziraat mühendisleri ve bağcılık uzmanları ile beraber, teruara uygun, tarih boyunca bölgede denenmiş yerli üzüm çeşitlerinin seçimi ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Bozokbağ ayrıca İyi Tarım Uygulamaları  (GAP) sertifikasına sahiptir.

Bozokbağ'da bağbozumları, son yaz sıcakları ile olgunlaşan üzümlerin tam olgunlaşma anlarında, gündoğumundan hemen önceki serin saatlerde yöre insanlarının heyecanlı ve tatlı telaşıyla gerçekleşir. Özenle kasalara yatırılan üzümler, karakterlerinin korunmasına özen gösterilerek  bağların en uzak noktasına 14 km. mesafedeki Suvla şaraphanesinin işlenme öncesi serin odalarına teslim edilir. Daha sonra özel resepsiyon yerçekimi (gravity) sistemi ile fermantasyon tanklarına aktarılır.

Tarihi ile öne çıkan bu bölgede üzüm ve toprağın ilişkisi asırlardır sürüyor.

 

 

 



 

 

 

 

 

SUVLA Şarapları | Şaraphane: İsmetpaşa Mahallesi, Çınarlıdere No:11, Eceabat Çanakkale | +90286 814 1000 | İstanbul Ofis Showroom : Perpa A Blok K:13, No 1981 Okmeydanı | +90212 221 0756


good agricultural practice